Magunkról
Növénytár
Dekoráció
Növénygondozás
Virágkötészet
Kapcsolat
Növénytár

Több éves növénygondozási tapasztalataink alapján növénytár oldalunkon bemutatjuk a szűkösebb fényviszonyokat és páraszegény környezetet is jól tűrő növényeket. Ezeket a növényeket lakásba és irodába egyaránt ajánljuk, mert gondozásuk egyszerűbb és Önnek is könnyen sikerélményt nyújthatnak.


Aglaonema commutatum (rákvirág)

Hálás növény, sötétebb helyeken is szépen díszlik. Túlöntözésre érzékeny. Kereskedelmi forgalomban több fajtája is kapható.


Beaucarnea recurvata(Nolina) (buzogányfa)

Világos, meleg irodák növénye, jól tűri a szárazságot.


Cyperus (vízipálma)

Jó fényviszonyok között, világos, de tűző naptól mentes helyen szépen díszít. Folyamatos, jó vízellátást kíván, szereti, ha a leveleit permetezik.


Dracaena Marginata (sárkányfa)

A dracaenák (sárkányfa-félék) talán a legelterjedtebb irodanövények, köztük is a legismertebb a Dracaena marginata (keskenylevelű sárkányfa). Szinte minden körülmény között kielégítően fejlődik, a túlöntözését azonban kerülni kell.


Dracaena Fragrans (sárkányfa)

A Dracaena frangrans nagyon jó irodanövények, a fényes és sötétebb helyeket egyaránt elviselik, még mesterséges fénynél is elég hosszú ideig szépen díszlenek. Öntözésükre ügyeljünk, a földjüket időnként hagyjuk kiszáradni, a túlöntözést azonban kerüljük, mert ettől elrothad a törzsük, és tönkremennek.


Dracaena fr. 'Janet Craig' (sárkányfa)

A sötét irodák növénye, a tűző napot nem bírja, de még a kizárólag mesterséges fénnyel megvilágított helyeken is hosszabb ideig megél. Öntözésére főleg sötétebb helyen ügyeljünk, a földjét ilyenkor csak nedvesíteni szabad, a túlöntözést kerüljük, mert ettől elbarnulnak a levelei, súlyosabb esetben pedig elrothad a törzse.


Epipremnum aureum

Futónövény, igénytelen, minden helyen szépen díszít, még az öntözési szélsőségeket is jól elviseli. Több fajtája van forgalomban, a világosabb levelű fajták igényesebbek.


Euphorbia pulcherrima (mikulásvirág)

Kedvelt virágzó növénye a karácsony körüli téli időszaknak, üde színfolt a lakásokban és irodákban, a világos helyeken rendszeres, de mérsékelt öntözés mellett 2-3 hónapig is szépen díszít. Elvirágzása után vissza lehet vágni, zöldnövényként tovább élhet, de újravirágoztatni nehéz.


Fatsia japonica

Sötétebb, de nem fénytelen irodák hálás növénye. Szereti a hűvös helyeket és a szórt fényt. Tűző napon könnyen megbetegszik.


Ficus benjamina
(kislevelű fikusz)

Nagyobb példányai az irodák és lakások legszebb díszei lehetnek, szeretik a fényt, de nem szeretik a tűző napsütést. Egyenletes vízellátást kívánnak, huzatra érzékenyek. A világosabb levelű fajták érzéke- nyebbek, bármely körülmény- romlásra levélhullással reagálnak. Nehezebb tartásuk ellenére érdemes velük foglalkozni.


Ficus elastica
(nagylevelű fikusz),
Ficus cyathistipula

Elterjedt növény, ha elegendő fényt kap, kielégítően fejlődik. Metszéssel szépen formában tartható, és minden iroda díszére válhat.


Kalanchoe (korallvirág)

Rengeteg színárnyalatban kapható, fényigényes, szárazságtűrő, virágzó növény. Amennyiben életfeltételei biztosítottak, 1-2 hónapig virágzik. Ha az elvirágzott szárakat visszavágjuk, másodvirágzásra is számíthatunk. Teltvirágú fajtája is van.


Marantha (nyílgyökér)

Sötétebb irodák kitűnő növénye, eredeti élőhelye a trópusi őserdők aljnövényzete, ezért víz- és páraigényes, de ha ezt teljesítjük, gyönyörű bársonyfényűek a levelei. Csobogók, szökőkutak közelébe érdemes telepíteni.


Monstera deliciosa
(könnyező pálma)

Ezt a növényt sokan szeretik, mert laikusoknak is sikerélményt nyújt. Igénytelen, a szélsőséges körül- ményeket is jól tűri, kedvező körülmények között egyre nagyobb és lyukasabb leveleket hoz.


Zamioculcas zamii

Terjedőben lévő egzotikus zöldnövény. Könnyű gondozása teszi kedveltté. Gyökérgumói vizet raktároznak, ezért átlagos megvilágítású helyen 2 hetente elegendő megöntözni. Nagyon jól tűri a fényszegény irodákat, kizárólag a túlöntözés teszi tönkre.


Peperomia fajták (borsarc)

Rengeteg változatos fajta kapható, színes levelekkel. Fényes helyeken szépen díszítenek, virágtálakban, más növényekkel összeültetve jól mutatnak. Szárazságtűrők.


Spatiphyllum walliisii
(Viktória-virág)

A sötétebb helyeket is jól tűrő, közepesen vízigényes növény. Ha jól gondozzák, időnként virágzással örvendeztet meg.


Syngonium (nyíllevél)

Vízigényes. Világos levélszínével szépen mutat más növények közé ültetve. Ha nem vágják vissza, egy idő után futni kezd.


Yucca elephantipes

Yucca elephantipes Fényigényes növény, de sötétebb helyeken is sokáig kielégítően fejlődik. Különböző méretekben kapható. Öntözésnél vigyázni kell, mert ha a törzs felpuhul, menthetetlen.


Howea belmoreana
(kenthia-pálma)

Szélsőséges körülményeket kiválóan tűrő, de a túlöntözésre érzékeny növény. Ritkán kell átültetni. Impozáns megjelenésével, és hatalmas méretével a lakás vagy iroda különlegessége lehet.


Phylodendron scandens
(futó filodendron)

Kedvelt kúszónövény. Igénytelen, karóra futtatva, vagy cserépből lecsüngve is szépen mutat.


Schaefflera arb (esernyőfa)

Kisebb és nagyobb, fa méretű példányai is kaphatók. Jól tűri a szélsőséges viszonyokat, túlöntözésre viszont érzékeny.


A kézben tartott gondoskodás -már 20 éve
Copyright by BB-SOFT.HU - Informatika